Style College: Veilig uit je comfortzone gaan

Welkom bij Expresso Style Studio, waar we het stylen van een goede outfit leuk en comfortabel maken.

Stel je eens voor: je bent ontzettend blij met de nieuwe outfit die je gekocht hebt, maar eenmaal thuis haal je hem nooit uit de kast. Je wilde juist voor een leuke, nieuwe stijl gaan, maar voelt dat die toch niet echt bij je past. Herkenbaar? In dit Style College laat stylist Manon de Boer je kennismaken met de 1/3 regel, zodat deze situatie vanaf nu verleden tijd is. 

De 1/3 regel: Kleuraanpassing

Je hoeft niet radicaal van stijl te veranderen om eens uit je comfortzone te treden. Het is juist goed om met kleine stapjes te beginnen. De regel hiervoor is om slechts met 1/3 van je outfit te experimenten. Dit doe je met andere kleuren, pasvormen of texturen. In de eerste, monotone look voegt Manon een prachtige paarse trui toe. Zelfs door het toevoegen van slechts één item met kleur, treed je al uit je comfortzone.

De 1/3 regel: textuuraanpassing

Naast kleur kun je ook spelen met texturen. Draag je graag casual outfits met matte texturen? Probeer dit dan eens te stylen met een item met glans! In deze look laat Manon zien dat een geprinte, vrouwelijke blouse de outfit een sprankelend effect geeft. Je houdt voor 2/3 matte texturen en hebt 1/3 glans. Zo ontstaat er een nieuwe look, terwijl je toch dicht bij jezelf blijft.


In dit Style College liet Manon je kennismaken met de 1/3 regel in kleding. We zien je graag terug bij het volgende Style College, waar we je nog meer tips geven om met jouw outfits de beste versie van jezelf te laten zien.


Geef een reactie