Style College: Zo voeg je modekleuren toe aan je outfit

Welkom bij Expresso Style Studio, waar we het stylen van een goede outfit leuk en comfortabel maken.  

Neem een duik in de vrolijke wereld van kleur en ontdek dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Kleur maakt jong, het sprankelt én het heeft een positief effect op jou en je omgeving. Naarmate je ouder wordt, kleurt je gelaat wat grauwer. Dan is het extra handig om te weten hoe je kleurt toevoegt aan je outfit. In dit Style College laat stylist Anita Willemars zien hoe je op een leuke manier kleuren kunt stylen. 


Look 1

Tip 1: Begin met accessoires. Bestaat jouw garderobe voornamelijk uit zachte kleuren? Dan kun je starten met het toevoegen van een kleuraccent. Zo combineer je deze prachtige gebeide trui perfect met een sjaal met donkere en roze tinten. Je zult zien dat je outfit daardoor direct meer pit heeft. Weten welke kleur je het beste kunt toevoegen? Kies altijd voor een kleur die het mooist bij jou past. Sommige kleuren liften je meer op en andere kleuren maken je wat grauwer. Hiervoor kun je een kleurtest laten doen, maar eigenlijk zie je het al meteen als je een kledingstuk aantrekt. Kijk maar in de spiegel; maakt het je mooier, of doet het kledingstuk niet zoveel voor je? Daar heb je je antwoord al!

Look 2 

Tip 2: Combineer basiskleuren met 1 modekleur. Een andere manier om kleur te combineren is het kiezen van één kleur per outfit. Ga dan voor een sprekende modekleur, zoals dit najaar een turquoise cupro blouse. Combineer deze eyecatcher vervolgens met items uit dezelfde kleurfamilie, bijvoorbeeld een grijze broek en een grijs colbert. Je kunt ook kiezen voor een zwarte pantalon, waardoor je outfit niet meer uit twee, maar drie kleuren bestaat. Laat in zo’n combinatie ook steeds één kleur eruit springen.

Look 3

Tip 3: Ga voor een ton sur ton look. Ben je gewend aan kleur? Dan kun je nog een stapje verder gaan. Kies voor een outfit volledig in één kleur, de ton sur ton look. Hier laat Anita zien dat een paarse, lange jas je slank en elegant maakt, helemaal als je het combineert met een trui en rok in dezelfde kleurtint. Zo’n knallende outfit heeft eigenlijk geen accessoires meer nodig. Wil je die toch toevoegen, kies dan voor accessoires in dezelfde kleur of die niet opvallen qua kleur. Zo laat je deze power outfit echt spreken! 


In dit Style College liet Anita zien hoe je op drie manieren kleur kunt toevoegen aan jouw outfits. Benieuwd naar meer tips om jouw beste versie te laten zien met kleding? We zien je graag terug bij het volgende Style College! 


Geef een reactie