Style College: Drie manieren om het accent op de taille te leggen   

Welkom bij Expresso Style Studio, waar we het stylen van een goede outfit leuk en comfortabel maken.

In de loop der jaren wordt je vorm steeds iets rechter. Gelukkig is dit helemaal geen probleem; dit is namelijk gemakkelijk op te lossen met de juiste styling. Een van de beste trucs hiervoor is het accentueren van je taille. In dit Style College legt stylist Anita Willemars uit hoe je dit op een subtiele manier doet.  


Tip 1: taille suggereren

Ben je fan van maxi jurken? Ga dan voor een soepelvallende, gestreepte jurk met verticale strepen: lengtestrepen maken je slanker. Door de jurk met een stoere, brede riem te combineren creëer je een taille. En zeker op wat koudere herfstdagen maak je de outfit helemaal af met een lang en donker vest, zoals een gebreid mouwloos vest. Daarmee snoep je optisch een stuk van de zijkant van je lichaam af, waardoor je slanker lijkt.

Tip 2: X-figuur accentueren

Een andere manier om je taille te benadrukken is het dragen van een riem op een broek. Kies hiervoor bijvoorbeeld een subtiele riem met een opvallende gesp, in combinatie met een wat grover jasje zoals een gebreid bomberjack. Op die manier camoufleer je alles wat binnen het jasje valt, legt stylist Anita uit. Dit versterk je nog meer door het te stylen met een blouse met V-hals en een broek met een flared pijp. Zo creëer je namelijk een X-effect: een instant zandloperfiguur voor iedereen.

Tip 3: schouders benadrukken

Als je bepaalde lichaamsdelen smaller wilt laten lijken, kun je natuurlijk ook andere delen breder laten lijken. Dat is dan ook de laatste tip van dit Style College: door je bovenlichaam optisch breder te maken, lijkt je taille smaller. Je kunt dit doen met een mooie top met schoudervullingen of een brede kraag. Hoe breder de schouder, hoe smaller je taille.


In dit Style College liet Anita zien hoe je op drie manieren jouw taille kunt accentueren. We zien je graag terug bij het volgende Style College, waar we je nog meer tips geven om met jouw outfits de beste versie van jezelf te laten zien. 


4 gedachten over “Style College: Drie manieren om het accent op de taille te leggen   ”

  1. Het zou aannemelijker zijn als het model een grotere maat zou hebben. Ze praat over dames op oudere leeftijd waarvan het figuur rechter wordt( minder taille ) Het model voldoet hier totaal niet aan. Dames met zo’n figuur kunnen veel meer dragen.

Geef een reactie