Style College: Dit draag je bij snelle temperatuurwisselingen

Welkom bij Expresso Style Studio, waar we het stylen van een goede outfit leuk en comfortabel maken.

Iedereen heeft weleens te maken met temperatuurwisselingen. Of dat nu komt door het wisselvallige Nederlandse weer of door opvliegers: laagjes zijn dé oplossing. En laagjes geven bovendien ook een rijk gevoel aan je outfit, legt stylist Anita Willemars uit. Zij geeft je in dit Style College tips hoe je laagjes trendy en functioneel kunt stylen.  

Tip 1: Bouw je laagjes op vanuit textuur en stoffen

Door variëren met textuur in je outfit, creëer je een rijk gevoel. Gebruik hiervoor warmte doorlatende stoffen zoals zijde, katoen en wol. Vermijd echter synthetische stoffen: die plakken op je huid, houden de warmte vast en je loopt het risico sneller te gaan ruiken. Draag liever deze lange jurk van viscose, die heerlijk zacht voelt op de huid. Combineer de jurk met een gebreide trui en een gilet die gemakkelijk aan en uit kunnen. Dat is de beste stylingtip voor het stylen van laagjes: zorg voor items die je met gemak aan en uit kunt trekken én dat je outfit daaronder nog steeds prachtig is. Zo ben je voorbereid op elke temperatuurschommeling!

Tip 2: Zorg dat kleding niet knelt maar goed past

Zeker bij het dragen van laagjes is het fijn als je geen benauwd gevoel krijgt. Zorg daarom voor kledingstukken die juiste pasvorm hebben of zelfs wat ruimer zitten, zodat je er soepel in kunt bewegen. Breisels helpen daarbij, zoals een prachtig, lang vest dat heerlijk comfortabel zit.


In dit Style College leerde Anita ons hoe je mooie outfits kunt stylen met laagjes. We zien je graag terug bij het volgende Style College, waar we je nog meer tips geven om met jouw outfits de beste versie van jezelf te laten zien. 


Geef een reactie

Geef een reactie